Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

Po přečtení téhle špíny musím jen litovat, že ta naše revoluce byla sametová!

9 1
možnosti
JS

Benešovy dekrety byly prolomeny Havlem , knížetem .. nevidím tedy důvod proč by Lichtensteini neměli být úspěšní. Další krok budou sudetští Němci.

2 4
možnosti
JC

J66i66r66i 16C15e39e

7. 1. 2019 15:34

Ve skutečnosti došlo k "vyrovnání za Bílou horu" v rámci I. pozemkové reformy v roce 1919.

Mezi ČSR a Lichtenštejnskem došlo v července 1938 v souvislosti se Sudetskou krizí k uznání a k navázáním diplomatických styků prostřednictvím vyslanectví Švýcarska. Lichtenštejnsko jako jeden z mála suverénních států (spolu s USA) nikdy neuznalo vytvoření Protektorátu Čechy a Morava a nepřerušilo diplomatické styky s Československem. Kníže Franz Josef II. Lichtenstein dokonce poslal do exilu dal exprezidentu Benešovi.

III. říše se pokusila o vyvolání nacistického převratu, který však neměl lidovou podporu a s pomocí Švýcarska byl potlačen, avšak majetek Lichtensteinů nebyl vyvlastněn, ani nebyla dosazena nucená správa.

Manželka Franze I. Lichtensteina byla skutečně Židovka a byla nucena nejprve po Anschlussu uprchnout z Rakouska, po zabrání Sudet podruhé do Švýcarska.

To, že kníže Karel I. zabránil po Bílé hoře těm nejhorším excesům, neúspěšně orodoval za odsouzené u císaře a části českých stavů umožnil odchod do exilu, doložil už ve 20. letech historik Josef Pekař. V této souvislosti nutno podotknout, že během Stavovského povstání došlo nejprve ke konfiskaci majetku Lichtensteinů v Království českém.

K tématu podrobněji práce česko-lichtenštejnské komise historiků:

http://cesko-lichtenstejnskakomisehistoriku.cz/wp-content/uploads/2016/11/E-kniha_Sv.%205_Lichtenstejnove.pdf

http://cesko-lichtenstejnskakomisehistoriku.cz/wp-content/uploads/2015/11/E-kniha_Sv.-7_Lichtenstejnove.pdf

7 0
možnosti

Z Vás ta žluč a nenávist jen odkapává...

10 1
možnosti
Foto

Na ty své lži jste asi patřičně hrdým ale štěstí vám to nepřinese. Je to hnus.

8 2
možnosti
Foto

Tak měl nebo neměl kníže německý pas?

1 6
možnosti
MB

Ve hře nejsou Lichtensteini, ale sama KSČm. Soudruzi docházejí k poznání, že by už asi měli změnit svůj program. Je z r. 1990, zastaral a mládežníky prostě neoslovuje. Již prosakují vnitřní spory, které naopak říkají , že cíl zůstává - Zničit Kapitalismus. K tomu současný chaos - Babišeova podpora jeho kapitalismu. Já Vám rozumím! Zlaté Církevní restituce, ještě zlatější Lichensteinové ! Občan nic nevlastnil - nutno v něm vybudit dojem, že vlastnil a teď zase o to má přijít! Sice to pro člověka samotného Absolutně nic neřeší - Nu olejík do Rudého ohně dobrý! Nějaké Vatry vzplanou ! :-)

11 0
možnosti
Foto

Pokud návštěvník Konopiště platil vstupné v r. 1967 platil tři koruny vstupné, ale dnes 200, - Kč, tak to zcela určitě to všelidové vlastnictví mělo pro občana svá pozitiva.

A ́pokud byl tehdy donucen německý návštěvník zaplatil tehdy za svatbu na českém zámku 20 dolarů Čedoku tak z toho vlastnictví měli občani své zisky. Dnes z toho stát vytluče toliko 4000 korun, tak to znamená, že hott dnes to neumíme ten majetek efektivně využívat.

0 7
možnosti
PT

P53e13t12r 96T46o21m39e65k

7. 1. 2019 15:01

Každý komunista lže jako když tiskne. I ty soudruhu.

7 0
možnosti
Foto

J70a76k25u89b 21R90o21t12h

7. 1. 2019 14:50

Opět neskutečné bolševické lži. Od té doby, co jste v podstatě vládní partaj, vám neuvěřitelně narostl hřebínek.

Byli to právě komouši, kteří po r. 45 sabotovali a znemožňovali právní narovnání s představiteli neutrálního státu, byli to právě rudí, kteří majetek zabavili a bránili lživě jeho vydání.

Vy jste tak prolhaní, že jste schopni z knížete Lichtenštejna udělat aktivního ncistu, ačkoliv opak je pravdou.;-€;-€;-€

12 1
možnosti
LV

Vy jako komunista o nenasytnosti musíte něco vědět. Vy jste ukradli všechno všem - továrny, banky a půdu podnikatelům a církvím, živnosti živnostníkům a úspory všem. A prohnali jste to všechno svými nenasytnými chřtány. Těmi stejnými, kterými dnes beze známky studu a pokory hulákáte o nenasytnosti jiných. Běžte do P(etrohradu, třeba). Tfuj, je mi z vás zle...

14 0
možnosti
Foto

A to oprávňuje ostatní k tomu, aby kradli jak straky?

0 4
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1290x
Člověk s levicovým smýšlením, který chce měnit věci k lepšímu.

Lídr KSČM na Vyškovsku a asistent poslance.

 

Seznam rubrik