Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

máte tady krásné téma,ale stejně se tady diskutuje o něčem jiném, takže moje poznámka o tom co myslím o úloze Sovětského svazu v té době zapadne přesně kam celou dobu stejně směřujete.

Sovětský svaz v té době neměl pořádnou výzbroj, odbočka proč by udělal smlouvu s Německém o neútočení,a protože armáda prošla čistkami, tak nebyli kloudní velitelé, opět odbočka, což se ukázalo jak armáda ustupovala před údery německé armády a měla spoustu zajatých vojáků. Byla to pouze fraška, divadýlko.

Ostatně jak nás Moskva měla ráda, se ukázalo v květnu 1945, pokud by USA postupoval do hloubky našeho území, bylo by dřív po válce, nikoliv až Rusové dorazili do Prahy. Mezi tou dobou kdy USA vstoupili do Plzně a Rusové do Prahy, německá armáda dal zabíjela naše občany ve velkém

3 2
možnosti
LK

Smlouva Molotov-Ribbentrop byla podepsána jako sovětská reakce na odmítnutí jednání o vzájemné bezpečnosti se strany Fr a VB po Mnichovské dohodě pro získání času (přezbrojování a transformace armády). A moc kloudných velitelů nebylo ani před čistkami ...

5 1
možnosti
Foto

Ano a proto Stalin dovolil, aby se německá armáda přiblížil na dotek sovětské armádě. Do té doby byla mezi německou armádou a sovětskou armádou mezera cca. 400 km. Díky tomu násilím obsadila sovětská armáda pobaltské státy. To bylo velmi taktické.;-D;-D . SSSR potřebovalo tak přezbrojit a transformovat armádu, že dne 30. 11. 1939 zahájila sovětská armáda útok na Finsko a tato válka skončila dne 13. 03. 1940.;-D

4 0
možnosti
Foto

Přiblížení SSSR k německým hranicím bylo ne taktickým, ale strategickým krokem k přípravě útoku na Německo. To, že se Sověti po pádu Francie tak vyděsili, že od tohoto záměru upustili, je něco jiného,. A proto ani nepochybujte o ochotě pomoci ČSR v době Mnichova. Získat nepotopitelnou letadlovou loď uprostřed Evropy představovalo dobré východisko k útoku na Berlín, Paříž atd.

0 0
možnosti
Foto

Stalin si válku přál jak mluví jeho nebližší. Věřil, tak jako všichni komunisté, že světová válka skončí vítězství komunismus a dělnického proletariátu, jak předpověděl Marx. . Mohl podepsat smlouvu o vojenské pomoci s V. Británií. Francií a Polskem. Taková smlouva by totálně zničila Hitlerovy plány. Místo toho podepsal pakt Molotov Ribentrop. Společně napadli Polsko. Díky smlouvě se Stalinem nemusel mít Hitler na hranicích s SSSR žádnou armádu a mohl vše vrhnout na Francii. Stalin mu dodával vše potřebné k vedení války. Do německa proudily z SSSR vlaky s olejem, naftou, obilím a tak dál. Čekal jenom na to, až se Německo válkou vyčerpá a pak nastoupí sovětská armáda. SSSR zbrojilo a věřilo, že válka s Německem bude, až Německo vyřídí V. Británii. Stalin nevěřil, že Německo povede válku na dvou frontách. To, že jej Hitler napadl bylo snad důvodem to, že Stalin obsadil Besarabii a Hitler se mohl domívat, že je to začátek války SSSR a Německo. To, že sovětská armáda prohrávala bylo způsobeno, že to byla armáda cvična na útok a ne obranu. Sovětské armádě nakonec pomohli spojenci a to USA, Kanada a V. Británie.

4 1
možnosti
Foto

Stalin velmi usiloval o podepsání smlouvy s Velkou Británií a Francií. Jenže byl odmítnutý a tak mu nezbylo nic jiného, než pakt Ribentrop-Molotov, což se pro průběh II. světové války ukázalo jako naprosto rozhodující.

2 5
možnosti
Foto

Chudák byl odmítnutý a proto sovětská armáda provedla anexi Estonska, Litvy, Lotyšskaa místo vojenské pomoci Polska napadlo Polsko a vyraždilo jeho generalitu. To bylo velmi prozíravé, že pane Petříku a pak jen tak spelizíru napadlo Finsko.

6 1
možnosti
Foto

A co byste dělal Vy na jeho místě, kdybyste byl odmítnutým nápadníkem?

Demokracie ho chudáka nechtěly, tak se musel spokojit s diktaturami.

1 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1290x
Člověk s levicovým smýšlením, který chce měnit věci k lepšímu.

Lídr KSČM na Vyškovsku a asistent poslance.

 

Seznam rubrik