Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-).....Perfektně napsáno! Ale...jak je vidět, dějiny se dnes přepisují. Zatímco o 68. mlela TV celý týden, komentářů hafo, teď aby alespoň člověk správnou zmínku o okupaci Německem pohledal.

Někteří, samozřejmě s krátkou paměti, nebo nevědomostí neví, že bylo dohodnuto poválečné rozdělení Evropy, my jsme bohužel spadli do zájmové sféry SSSR. I Německo bylo rozděleno. Začal se budovat "socialismus s lidskou tváří" Dubčekovi a nové vlně v politice jsme všichni fandili. Byla to nádherná doba. To nemohl Brežněv připustit, tak se stalo, že vojska Varšavské smlouvy nás přišla umravnit. Zemřelo asi 300 lidí, buď při dopravních nehodách, nebo zabitých opilými vojáky.

Německo, které připravilo o život 360 000 lidí, je naším kamarádem a Rusko, které mělo na našem osvobození největší podíl, je dnes naším nepřítelem! Zajímavý úhel pohledu, jak se dnes zhusta praví! Pro Vás..za odvahu ! R^R^R^

2 9
možnosti
Foto

Němci nás obsadili jako nepřátelé, SSSR jako bratr a spojenec

9 1
možnosti
Foto

Sovětský svaz věděl, že nám pomoc nemůže. Neměl s námi společné hranice, naše letiště nebyla schopna přijímat jejich letadla, která potřebovala delší přistávací dráhy a za další si vymínil, že nám pomůže tehdy, až nám pomůže Francie. Proč takovou smlouvu nepodepsat. Beneše SSSR po smrti Masaryka uznal sovětský svaz navázal s ním diplomatické styky a taková nic neznamenající smlouva se Stalinov hodila i v budoucnu.Civilních obětí nebylo 360 000 ale 20 000 civilních obětí. 360 000 obětí je číslo se kterým operovali komunisté, protože k tomu přičetli oběti holocaustu.

10 4
možnosti
LK

Která letadla potřebovala delší přistávací dráhy? I-15 ? SB-2?

Civilních obětí v Československu byli více jak 60 tis., profesionální lháři .....

4 1
možnosti
MS

KSČM si jistě připomene i slogan, který jsme za totáče slýchávali na Svobodné Evropě: "Hitler Polsko porazil a Stalin ho dorazil." :-/

6 1
možnosti
LK

Že jste si nevzpomněl 29.června? To jsme taky přišli 12 tis. km2 a taky zradou ...nebo to byla jen krádež?

5 1
možnosti
JB

J69i78r76i 33B40o75r

29. 9. 2018 9:28

Při vašem rozsahu informací,jistě víte ,že na rozdíl od Francie jsme s Velkou Británií žádnou smlouvu o vojenské pomoci neměli. Ale to už by váš blog byl příliš dlouhý,že?

11 3
možnosti
Foto

co všechno se dá použít v předvolební kampani

8 5
možnosti
HV

Pane Matuško, nějak jsem nepochopil Váš příspěvek...? Kdo Mnichovskou dohodu používá ve své kampani?

5 1
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1290x
Člověk s levicovým smýšlením, který chce měnit věci k lepšímu.

Lídr KSČM na Vyškovsku a asistent poslance.

 

Seznam rubrik