Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Troufne si tento svůj názor říci do očí svým prarodicum a rodicum? Anebo - jeho prarodiče jsou na tom finančně tak dobre, ze jim závidí .A klidně je možné, že jsou to skrblici a on si vyleva vztek ....

2 0
možnosti
Foto

Karma.

Jiří Voskovec: Narodil-li se kdo hloupým, k stáru stává se blbým.

0 0
možnosti
Foto

Cti otce svého a matku svou abys dobře žil a dobře se ti vedlo na zemi. To je desatero. Zákon starý tisíce let a platný dodnes. Ten, kdo jej nectí - sám pocítí trest za jeho překročení. Stará moudra jsou stále platná. A další moudro, co prohlásil kdysi Jan Werich:

Mladý blb bude jednou starým pitomcem. Stáří, či mládí nemá na inteligenci vliv.

4 0
možnosti

Máte naprosto peravdu. Ale vykládejte to mladým, zdravým a ambiciózním mladým lidem. Myslí si, že oni nikdy zezestárnou.

Dnes není v módě slušnost, ale dravost a úspěšnost měřená penězi. Já ale věřím, že takových lidí, jako je ten pisatel, je menšina.

2 0
možnosti

Možná student nepoznal své prarodiče nebo neměli dobrý vztah. Je fakt, že podobné názory jsou od mladých, ctižádostivých lidí sem tam slyšet. Je to asi dané hodně výchovou. Nedovedu si představit, že by podobný názor měly moje dospívající děti. Ony ví, co jim prarodiče v životě dali. Byli to prarodiče, kdo se o ně staral, když byli nemocní a já v práci. Byli to oni, kdo s nimi trčel v zimě na hokeji, později jezdil na fotbalové zápasy, na lyže, na brusle, když rodiče nemohli. Jsou to oni, kdo je mají hned po nás, rodičích, nejvíc rádi a kdo by se o ně postaral, kdyby se nám něco stalo.

Důchodci si odpracovali své a zaslouží si úctu i to, aby se měli dobře. I když je pravda, že na tom, aby se měli dobře v důchodu musí pracovat i oni sami.

3 0
možnosti

Ten student žije ještě v jiném světě. Časem dostane rozum a rozhled.

3 0
možnosti

Nechci názory toho studenta obhajovat, ale v jedné věci má skutečně pravdu. Zodpovědní důchodci, kteří mysleli na zadní kolečka, jsou opravdu nejlépe zajištěnou nepracující třídou, protože zpravidla už mají vyřešeno bydlení, mají stálý příjem a nestojí nad nimi Damoklův meč v podobě ztráty zaměstnání. Pokud na nějaké důchodce dopadne exekuce, tak to většinou není z titulu nízkého důchodu, ale většinou proto, že se zadlužili kvůli své vlastní hlouposti, nebo kvůli svým neschopným dětem či vnukům. Jsou samozřejmě i výjimky, ale ty jen potvrzují pravidlo.

4 0
možnosti

Anebo také takhle: kdyby mladí mysleli na zadní kolečka, tak by se snažili dělat nebo studovat něco užitečného. Každý by chtěl studovat "humanitní" vědy, kde se nedá nic zkazit. A ve státní službě je pro stále rostoucí počet úředníků také pohodička - žádné propouštění, stálý platový růst i se zaručenými 25%-odměnami, žádná zodpovědnost. Kdyby nebyla různá fiktivní povolání, která nic nepřináší, ale jen spotřebovávají finance vytvořené někým jiným, tak by se všem vedlo lépe.

2 0
možnosti

R^ Velice rozumný blog. R^

1 1
možnosti
Foto

L48e85o98n 26T48o24m61e26v

2. 2. 2015 8:52

a dotyčný student nezestárne?

5 0
možnosti

Až zestárne, bude brojit proti mladým.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS