Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když byste prozkoumal, jak zatím probíhaly "volby" starostů v Turnově, asi byste svůj názor trochu opravil. Když se starostou stane kandidát, který byl v preferencích až na 14. místě... inu techtle-mechtle v zákulisí. A následující škody...

V případě přímé volby by se výše zmínění na radnici nedostali ani náhodou. V menších městech, kde se lidé více znají, by přímá volba byla lepší, v těch větších je to otázka.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane, ja osobne s vami nesouhlasim. Prima volba starosy a nebo primatora je spravna cesta. Osobni znalost tohoto systemu mi dava pekny pohled na vse "PRO" a vse "PROTI" v takovem systemu. Vsak velmi silne s vami souhlasim, ze je nutno presne urcit pravomoci a behem nekolika volebnich cyklu je presne upravit. Vsak nejdulezitejsi je delka techto mandatu. 2 roky je to tam, kde to znam.

0 0
možnosti
JV

J54i43ř58í 97V76o89l43k55a

15. 7. 2014 10:35

Ať je to, jak je to, stále platí: více hlav, více rozumu. Neumím si představit starostu, který rozhoduje jako kdysi rychtář. To jsou kroky zpět do historie. Ostatně lidé se z ní málokdy chtějí poučit.

0 0
možnosti
Foto

To si myslíte, že by rozhodoval jen sám starosta? To je totéž jako s přímou volbou presidenta. Pravomoci zůstávají prakticky stejné, hlasuje se. V USA se přímo volí i šerif. Prostudujte dějepis.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1290x
Člověk s levicovým smýšlením, který chce měnit věci k lepšímu.

Lídr KSČM na Vyškovsku a asistent poslance.

 

Seznam rubrik